זמני הלכה לטיול - זמנים לכל מקום שתירצו
-
פירסמתי את המדריך הזה בפורום אחר, וחשבתי שאולי גם פה יהנו מזה, כל מטייל יודע את הצורך בזה.
דבר ראשון ופשוט יש את האתר של עיתים לבינה (חדש יחסית), אפשר לעשות שם זמנים לפי כתובת מדוייקת וכן להוציא קובץ PDF עם הזמנים לפי המיקום המדוייק ללחוץ שם למעלה בצד ימין על מוצרים לקהל הפרטי ויש שם את האפשרות הזו.
יש בעיה מסויימת,
א. למי שנמצא במקום ללא כתובת (זמני היום באמצע המסלול? אהלים באיזשהו מקום?) רז באמת זה לא בעיה הלכתית, אפשר לעשות לפי המקום הקרוב אליך (יש זמנים מסויימים שלא תמיד אפשר לקחת ממקום שלא ממש קרוב כגון נץ נראה שתלוי בגובה המקום, אבל בגדול אפשר לדעת שכמעט תמיד הזמנים די סמוכים)
ב. נץ נראה, אף על פי שבקישור לעיל מפורסם שיש אפשרות לקבל זמנים של נץ נראה, האמת היא שזה לא בכל מקום (ואכמ"ל).
ג. כשמשנים מיקום באתר של עיתים לבינה, למיעוט בדיקתי, לא משתנים הזמנים למיקום המדוייק בתוך העיר חוץ מהנץ הנראה (שזה עיקר מה שהם משתבחים בו, לפי הבנתי).(יש גם את חזון השמים אבל אין שם לא כתובת מדוייקת ולא נץ נראה)
אני יביא עכשיו הדרכה קצרה איך למצוא את זמני היום בדיוק גדול מאד כולל נץ נראה לכל הארץ בדיוק מירבי של דצשניות(!) (היינו הזמן הכתוב, אבל יכול להיות אולי סטיה מסויימת בזמנים מסיבות אחרות, עיין בפוסטים הבאים)
(ללא לקחת בחשבון אם לא רואים את השמש בגלל עוד כמה סיבות, אלא המיקום שלה, כמבואר בפוסטים הבאים)שיטת החישוב של הנץ הנראה היא בניכוי כל ההסתרות, בירושלים (ומסתמא גם שאר הרי בנימין ויהודה, לא בדקתי) זה כמו הנץ של עיתים לבינה (לפי הידוע לי, בגלל שעיתים לבינה לא מנכים רק את הרי מואב, שהם גם כך לא מסתירים בגלל התעגלות כדור הארץ והגובה של ירושלים). בשאר הארץ לא בדקתי, אבלאני משער שזה מאד קרוב כי נראה לי שעיתים לבינה באופן פשוט עושים בניכוי של 25 קילומטר וזה אומר שזה די קרוב, אולי בהמשך אני יבדוק יותרמורידים את תוכנת "כוכבים וזמנים" של הרב ד"ר ר' שמחה גרשון בורר שליט"א מכאן אח"כ פותחים את התוכנה ובצד ימין למעלה לוחצים על אפשרויות נוספות ועל הוספת מיקום חדש בקובץ המיקומים (אם לא רוצים בחירה כללית של עיר, כמובן) נכנסים למפות גוגל ומגדילים למקום שרוצים, לוחצים במקום המדוייק שרוצים על המקש הימני בעכבר ומופיע כזה דבר
לוחצים על המספרים למעלה וזה מועתק ללוח לאחר מכן מדביקים את זה באיזה מקום, כדי שתראו את המספרים המלאים (לא שאני חושב שיש במספרים האחרונים כ"כ נפק"מ). המספרים שבתמונה בצד שמאל זה קוי הרוחב ובצד ימין קוי האורך לאחר ההדבקה זה מתחלף (בישראל קווי הרוחב הם בין 29 נקודה משהו ל33, וקוי האורך בין 34 ל35)
ממלאים בתוכנה את קוי האורך והרוחב במקום המתאים (לאחר קריאת שם המיקום כמובן) (שימו לב, שא"א להדביק ויש להקליד ידנית)
לאחר מכן נכנסים לכאן פותחים את המפות, למעלה בצד ימין יש חיפוש עושים שם "הדבק" ואנטר (מדביק את המספרים שוב) ובצד שמאל למטה כתוב את הגובה של המקום (חשוב מאד, לא לשים את העכבר על המפה כי יכתוב את המיקום של העכבר) כותבים גם את הגובה בתוכנה, ומוסיפים את המיקום.
אח"כ פותחים את התוכנה על המיקום החדש שיצרתם ובצד שמאל למעלה יש "זמני הלכה", למי שמסובך לו לראות את הזמנים עם כל המספרים שיש שם, אפשר באפשרויות נוספות ליצור קובץ אקסל של הזמנים.
הנץ שכתוב שם "הנץ בגובה כשאין הסתרות" זה הנץ הנראה שדיברנו עליו קודם.
בתוכנה למטה אפשר לבחור שיטה הלכתית.כדאי לראות בתוכנה הזו עוד כמה דברים שיכולים לעניין גם את מי שלא כ"כ מענין אותו כוכבים וכו' כגון בממיר תאריכים ועוד למעלה בצד שמאליש אפשרות גם לנץ של "ביכורי יוסף" עיין כאן
שימו לב: לפי מה שהבנתי (אני באמצע לברר) הלוח מנכה הרים רק במרחק תחום שבת, דבר שלדעתי מוזר מאד לומר כן, לכן עדיף להשתמש בעיתים לבינה, באתר שלהם או לשלוח להם ולבקש לכתובת של בית כנסתסרטון מסך המסביר את בדיקת הגובה
כמה הערות ממחבר התוכנה:
- "הנץ בגובה בלי הסתרות" זה מועיל לנץ נראה רק כשאין הסתרות.
כאשר יש הסתרות חייבים להשתמש בלוח ביכורי יוסף ולא בתוכנה שלי. (עיין בספויילר הקודם)
התוכנה שלי לא יודעת לנכות הסתרות. - אפשר להדגיש שלא חייבים להזין גובה בשביל להוסיף מיקום חדש, אבל זה עוזר לחישוב הנץ והשקיעה.
- אפשר להדביק בתוכנה שלי באמצעות קונטרול-וי אבל רק כאשר קאפס-לוק פועל.
עד כאן ההערות.
אפשר לעשות את כל ההדרכה הזו ולהשתמש גם בתוכנה נפלאה ומדוייקת שאפשר לראות אותה כאן.
אשמח להערות והארות.
- "הנץ בגובה בלי הסתרות" זה מועיל לנץ נראה רק כשאין הסתרות.
-
-
- באתר של עתים לבינה ניתן לבחור מיקום מדויק לפי כתובת, קורדינטות, מיקום נוכחי. ואפשר גם לבחור את המיקום המרכזי בעיר שלפיו מודפס הלוח המקומי.
- זה נכון בין לנץ הנראה בין לשאר זמנים.
- הנץ הנראה שהוזכר בתכנה שניתנה פה אינו מה שנקרא נץ הנראה, אלא נץ מגובה ההר. וכפי שכתבו בשם בעל התכנה "ללא הסתרות".
- באתר של עתים לבינה ניתן לקבל הנץ הנראה לכל מקום שהוא. יש שני אפשרויות: לבחור את מרחק ההסתרים שרוצים לנכות, או לבחור את ברירת המחדל של עתים לבינה, שמוגדר בה מראש כמה לנכות עבור כל האזורים בהם יש לוח מודפס עתים לבינה, ולאזורים רבים נוספים.
-
דוד אמר בזמני הלכה לטיול - זמנים לכל מקום שתירצו:
- באתר של עתים לבינה ניתן לבחור מיקום מדויק לפי כתובת, קורדינטות, מיקום נוכחי. ואפשר גם לבחור את המיקום המרכזי בעיר שלפיו מודפס הלוח המקומי.
- זה נכון בין לנץ הנראה בין לשאר זמנים.
- הנץ הנראה שהוזכר בתכנה שניתנה פה אינו מה שנקרא נץ הנראה, אלא נץ מגובה ההר. וכפי שכתבו בשם בעל התכנה "ללא הסתרות".
- באתר של עתים לבינה ניתן לקבל הנץ הנראה לכל מקום שהוא. יש שני אפשרויות: לבחור את מרחק ההסתרים שרוצים לנכות, או לבחור את ברירת המחדל של עתים לבינה, שמוגדר בה מראש כמה לנכות עבור כל האזורים בהם יש לוח מודפס עתים לבינה, ולאזורים רבים נוספים.
ממש כך!
חשבתי שהדברים הובנו מאליהם בפוסטים הקודמים. יישר כח. -
דוד פשוט בהתחלה כשכתבתי את המדריך, לא כ"כ הכרתי את האתר של עיתים לבינה, אח"כ כן הכרתי ב"ה ובאמת הוא ממש מוצלח.
דוד אתה יכול גם לכתוב את הארותיך המחכימות בפורום המקורי שכתבתי את זה.